Abnormal Inhumane : Consuming the Infinity (11/16) Δισκοκριτική

Μια πολύ ωραία ελληνική παροιμία λέει πως »αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει». Και φυσικά αυτό είναι το σωστό. Τα παίνια και οι διθύραμβοι πρέπει πρωτίστως να πηγαίνουν στα δικά σου και κοντινά σου πράγματα και καταστάσεις και δευτερευόντως να εκθειάζουμε και τα παραπέρα. Ειδάλλως δεν έχει κανένα νόημα ούτε ν’ασχολείσαι καν.

Και για όσο καιρό στην Ελληνική death metal σκηνή, θα βγαίνουν τέτοια αλμπουμ, εγώ και το site οχι απλώς θα είμαστε δίπλα αλλά θα υποστηρίζουμε και με κάθε τρόπο την προώθηση της. Το δεύτερο αλμπουμ των φίλων απ την Αθήνα είναι μιλάμε πραγματικά αυτό που βλέπουμε και στο φοβερό του εξώφυλλο: Ένα τέρας που καταπίνει πλανήτες!! Τέτοια πρόοδο και βελτίωση σε όλα τα επίπεδα, απο πρώτο σε δεύτερο δίσκο μιλάμε σπάνια συναντάς.

Βrutal death άλλου επιπέδου…μιλάμε τα παλικάρια αποδεικνύουν και καταδεικνύουν περίτρανα σ αυτό το δίσκο οτι είναι φτιαγμένα για τα μεγάλα πράγματα και για τα βαθιά νερά. Όλη η κλασική σχολή του brutal death πέρναγε απ τα ακουστικά σαν μετεωρίτης: Απο τους Suffocation στους Gorgasm και απο τους Deeds of Flesh στους Pyaemia και τους Disavowed. Εκεί που θ’ακούσεις ενα δίσκο απ όλα αυτά τα μεγαθήρια θα βάλεις και το »Consuming the Infinity». Δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα. Είναι πανάξιος συνεχιστής των παραπάνω και του ποιεί ύψιστη τιμή να αναφέρεται ως ένα τέτοιο.

Δεν θα μπω σε τετριμμένα του στυλ »οι κιθάρες είναι έτσι», »τα ντραμς είναι έτσι». Πολύ απλά μιλάμε για σοβαρό, καλοπαιγμένο, βαρύτατο και ογκώδες brutal death που θρυμματίζει τεκτονικές πλάκες! Γρήγορο, ταχύτατο, χωρίς να κουράζει, δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα, σε κοπανάει σαν χταπόδι στο πλυντήριο και σ αφήνει στα σχοινιά λιπόθυμο. Στην παραγωγή δε έχει γίνει τρομερή δουλειά. Το έχουμε ξαναπεί βέβαια απο εδώ, οτι στα Infected Studios που ηχογραφήθηκε ο δίσκος γίνεται άψογη και επαγγελματική δουλειά, ενώ και το mixing και mastering που επιμελήθηκε η Inurn Productions έγινε με μαεστρικό τρόπο για να »δέσει» και να μορφοποιήσει το τέρας που λέγεται »Consuming the Infinity».

Ειλικρινά το άκουσα 4-5 φορές και δεν κατάλαβα πως πέρασε η ώρα. Είναι μια πολύ σοβαρή και καλοστημένη κυκλοφορία που σπάει τα στεγανά του συγκροτήματος σαν μια απλή underground μπάντα του χώρου. Πλέον τα παιδιά και έχοντας στο πλάι τους την New Standard Elite, μια απ τις μεγάλες δυνάμεις στο χώρο του brutal death, παίζουν με άλλους κανόνες. Πλέον παίζουν με τα »big boys» του χώρου γιατί πολύ απλά απέδειξαν με το »Consuming the Infinity» οτι το αξίζουν. Αξίζουν τα πάντα. Και της προσοχής σας αν δεν την έχουν ήδη τραβήξει, και της εκτίμησης, και των χρημάτων σας (μιλάμε για δίσκο-επένδυση). Το συνιστώ στεγνά και χαλαρά και μπαίνει άνετα μέσα στα 10 καλύτερα της χρονιάς. Η Ελληνική death και brutal death σκηνή μπορεί να είναι πολλαπλά υπερήφανη έχοντας αυτή τη δισκάρα στο παλμαρέ της.

Ως εκ τούτου..

Βαθμολογία: 10/10

 

Please follow and like us:
2

About

O Brutal είναι ο ιδρυτής και υπεύθυνος για τα death metal θέματα του site. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία. Τα χομπυ του είναι η Ιστορία, το Death Metal, η συλλογή cds, και τα ταξίδια. Του αρέσει να αράζει με φίλους και να απολαμβάνει το death metal παρέα με μπύρες και πιτόγυρα.

Αφήστε μια απάντηση